Bliv bedre til at holde fri

… også når du bare er hjemme i Danmark.

Det er blevet sværere og sværere at holde fri i dag. Måske kan vi godt finde ud af at blive hjemme fra arbejde. Men at koble fra i hovedet og finde hoved og hale i hvornår, at vi må læse e-mails og slænge os på sofaen, er svært.

Hvad kan man egentligt gøre, og kan man lære at blive bedre til at holde fri?

Anskaf jer et sommerhus

Det er selvfølgelig ikke alle, som har denne mulighed. Men hvis du og din familie har, så gør det!

Et sommerhus behøver ikke at være idyllisk og kæmpestort. Sørg for at finde noget, som passer til jeres behov, og forsøg at finde noget, som ligger max 1-1,5 time fra jeres hjem i det transportmiddel, som I bruger. Måske virker det ulogisk at have et sommerhus så tæt på hjemmet. Men hvis det er for langt væk, så kommer i simpelthen ikke ofte nok afsted. Det skal være sådan, at I har lyst til at pakke bilen og køre afsted selvom, at I måske kun har 24 timer. Der findes mange muligheder for at få et lån til grund. Måske er det noget for jer. Ellers så må I i gang med opsparingen eller indse at jeres krav er for store.
Om I køber et sommerhus eller en kolonihave er op til jer. Det hele handler om, at I kan køre et sted hen hvor, at I har mulighed for at smide fødderne op og koble af fra hverdagen.
Har man ikke en have til hverdag, så er det også en god mulighed for at få noget græs under tæerne noget oftere.

 

Planlæg din fritid

Vi er vant til, at vi planlægger vores arbejdstid i et væk. Det er også fint. Men planlægger du nogle sinde din fritid? Det behøver ikke at være noget besværligt eller at være superkompliceret. Men måske kan du aftale med dig selv og din familie, at du ikke tjekker dine e-mails efter kl.18, eller efter du har hentet dine børn, og indtil de sover.

Det kan også være, at du er en af dem, som, har muligheden for helt at lade arbejdet være, når du endelig går derfra. Det ville selvfølgelig være det mest optimale. Men i en verden fyldt med selvstændige og ambitioner, så er det for de fleste ikke en realitet, at de kan holde fri bare fordi, at de har fri.

 

Kom ud og få noget frisk luft

Få noget frisk luft hver eneste dag. Dine, mine og vores børn er gode til det, og får hele tiden af vide, at de skal gå ud og få brugt noget krudt. Hvorfor skulle det være anderledes for os voksen?

Find på noget, som du synes er sjovt. Måske er du ikke til løb eller lange gåture, men det kan helt sikkert lade sig gøre, at finde på noget, som du nyder at lave udendørs. De bedste segboard til børn og trampoliner er måske ikke vejen frem for dig. Men mange voksne nyder også en lille tur på legepladsen. Har du børn, så er det også en god mulighed for at få noget kvalitetstid sammen.

Leg med dine børn, gå på jagt efter hyldeblomster til hjemmebrygget saftevand eller få en god snak med veninderne imens, at I oplever lidt kultur i egen by. Det behøver slet ikke at være så besværligt at holde fri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.