Dette må du aldrig gøre, hvis du har alger derhjemme

Alger er desværre et udbredt problem her i Danmark. Grundet vores, af og til, meget våde vejrforhold, så stortrives algerne i de danske haver.

Alger er en mikroorganisme, som vokser frem de fugtige og skyggefulde steder. De kan vokse frem på sten, fliser, husmure og tagterrasser. Alger er letgenkendelige, så du har hurtig spotte, når du har fået besøg af alger. 

Forståeligt nok vil man gerne af med dem hurtigst muligt, men du skal passe på med, hvordan du bekæmper dine alger, så du ikke skader miljøet.

Pas på med hjemmeremedier

Selvom du gerne vil spare penge og klare problemet selv, så skal du tænke dig om, før du går i krig med algerne. 

Du må for eksempel aldrig bruge ting som parfumeret sæbe, kemikalier eller sprøjtemidler på algerne, som potentielt kan ødelægge den omkringliggende natur. Nogle steder på nettet kan man læse, at man skal bruge eddike til at dræbe algerne, selvom eddike er utrolig skadeligt over for miljøet.

At bruge kemi ude i haven er ikke kun skadeligt over for naturen, det er faktisk også ulovligt. Du må kun bruge miljøgodkendt algerens til bekæmpelse af algerne. 

Professionel algerens

Den mest effektive og sikre måde, at komme af med algerne på, er ved at bestille professionel algerens. En professionel algebehandling fjerner effektivt alle algerne derhjemme fra mange typer af overflader.

En sikker algebehandling foregår med miljøgodkendt kemi og højtryksspulere, som kun er farlig over for algerne og ikke græs, blomster og smådyr i haven. 

Den miljøgodkendte algerens er baseret på naturlige aktivstoffer, som ikke ødelægger naturen eller grundvandet. 

Der er desværre stadig mange virksomheder, som benytter sig af farlig kemi til at fjerne alger. Derfor er det altid en god ide at spørge ind til de produkter, som benyttes, før du modtager behandlingen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *