Gør din have perfekt til sommeren

Sommeren er over os, og indbyder til boldspil, lege eller afslapning i haven. Har du fuldkommen styr på hvad der skal til for at få din have til at shine? Vi kommer her med tre bud på ting du måske overser i haven, der kan gøre en stor forskel på hvordan haven kan komme til at se meget bedre ud til sommeren 2020.

 

Nogle større eller mindre byggeprojekter?

Den første mulighed for at pynte i haven kan komme i form af enten større eller mindre byggeprojekter. Skal der være et nyt hegn? Skal der sættes en hæk op? Måske skal der bygges et nyt skur i haven?

Nye byggeprojekter i haven kan være med til at du ser din have som helt ny, og give et helt andet liv end du er vant til. Derfor kan det være værd at kigge på, hvad der kunne pynte i netop din have. Hvis du er i tvivl om hvor stort du skal bygge, så prøv at mål op og vurder hvor meget plads du vil have, dit byggeprojekt kommer til at tage.

Hvis du har planer om at starte byggeprojekter til sommer, så læs om byggematerialer på Handytools. Her kan du finde oversigt over, og beskrivelse af, hvilke materialer der vil være de rigtige for dit projekt.

 

Hvordan ser dine fliser og facade ud?

En måde du kan skabe mere lys og få din have til at se mere ren ud, er ved at kigge på dine fliser, og facaden på dit hus. Det sker for mange, at der går alger i fliserne, og alt for få gør noget ved det.

Det kan du gøre, ved at give dine fliser en ordentlig algebehandling, så de kommer til at se nye og flotte ud. Det giver et helt andet udtryk, og kan virkelig få din have til at skinne.

Derudover kan du kigge på facaden på dit hus. At give din bolig en omgang med facaderens er anbefalet en gang årligt, og vil sørge for at alger ikke sætter sig. Det er en nem og billig måde at holde facaden pæn i mange år.

 

Hvad med græsplænen?

Den sidste ting vi vil fokusere på her, er græsplænen. Er den slået? Er der behov for en ukrudtsbehandling? Få kigget din græsplæne igennem, få slået den, og få ledt efter ting der ikke skal være der.

En nyslået græsplæne kan hurtigt ændre det totale udseende på græsplænen, og give et helt andet udtryk. Om du vil samle græsstumperne op efter man har slået græs, er op til dig, men hvis du lader resterne ligge, vil de lige som gødning og hjælpe din græsplæne. Samler du stumperne op, vil din græsplæne blive lysere og tyndere, da den ikke får den næring fra græsstumperne.

Er det længe siden du har slået græs, kan det være nødvendigt at samle græsstumperne op. Men hvis ikke, kan du med fordel lade stumperne ligge tilbage, for at give din græsplæne den næring den har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.