Hvilken trampolin skal du vælge?

De fleste af os kender den klassiske, runde havetrampolin fra de danske haver. Men der findes faktisk et hav af forskellige trampolintyper, og der er stor forskel på, hvad de kan. De fleste trampoliner kan bruges til både sjov og træning, men hvis du for eksempel skal have en god træningstrampolin, er den klassiske, runde trampolin ikke det bedste valg. Læs med her, og bliv klogere på, hvilken trampolintype der passer til dine behov.

Rund eller firkantet?

Den klassiske trampolin er en rund havetrampolin med en diameter på 3-4 meter. Det er en meget udbredt trampolintype, som er god til hverdagsbrug. Den kan bruges af børn og voksne, den fylder ikke alverden i haven, og så giver den ikke alt for meget fart på.

Hvis dine børn er helt små, er det en god idé at investere i en lille version af den store havetrampolin først. De små trampoliner er ofte 1-1,5 meter i diameter og giver et meget begrænset hop. Det er perfekt til børn, som endnu ikke har helt styr på kroppen og ikke kan vurdere farlige situationer. Trampolinen kan også bruges til træning for både voksne og børn, fordi de giver små, begrænsede hop. Den er for eksempel god at hoppe i sjippetov på.

En firkantet trampolin har mere hoppeplads og kan med sin firkantede form bedre passes ind i haven. En firkantet trampolin giver et ensartet hop, uanset hvor på trampolinen, man hopper. Du skal altså vælge en firkantet trampolin, hvis du bruger trampolinen til en form for træning som springgymnastik eller cheerleading. Fordi trampolinen giver et kraftigere spring, er det dog vigtigt, at du investerer i et sikkerhedsnet til denne type trampolin.

Ekstraudstyr og omgivelser

Uanset hvilken type trampolin du vælger, er det en god idé at overveje omgivelserne også. Du bør altid have kantpude på trampolinen, så fingre og fødder ikke kommer i klemme mellem de kraftige fjedre. Det er både meget smertefuldt og kan være farligt.

Derudover kan du overveje at investere i en stige til trampolinen, hvis du ikke graver den ned. At grave den ned har omvendt den fordel, at børnene ikke kommer til skade, hvis de skulle risikere at falde af trampolinen. Ligesom med sikkerhedsnettet gælder dog, at det kan give en falsk tryghed, som gør børnene mindre forsigtige på trampolinen.

Et sikkerhedsnet kan nemlig være farligt, hvis børnene bevidst forsøger at hoppe ind i det eller bruger det som et legeredskab på trampolinen. Fordi sikkerhedsnettet tilføjer et par meter i højden, flyttes trampolinens tyngdepunkt. Det betyder, at trampolinen faktisk kan vælte, hvis man misbruger sikkerhedsnettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *