Leg på trampolinen styrker børns motorik

Leg på trampolinen er ikke kun sjov og pjat. Det er med til at styrke børnenes motorik, at de bevæger sig på en anden måde. Samtidig giver trampolinen god mulighed for, at både større og mindre børn kan lege sammen.

Måske synes du, at det er lidt fjollet, at dine børn kan bruge flere timer på at lege på trampolinen. For de hopper jo bare op og ned, ikke? Børn kan dog bruge trampolinen på rigtig mange måder i deres leg, og deres bevægelser på den er i høj grad med til at styrke deres motorik. Du skal derfor bare lade dem lege så meget som muligt på den.

Trampolinen giver børnene frihed til at bevæge sig på en helt anden måde, end de kan, når de går og løber. Dermed får de en helt anden fornemmelse for deres krop, når de hopper på en trampolin. Det giver dem vigtig læring i forhold til motorik – uanset deres alder. Find mere information om trampoliner på bgh.dk.

Store og små børn kan lege sammen på trampolinen

En af de virkelig store fordele for dig ved, at dine børn hopper på trampolin, er, at børn i alle aldre kan lege sammen. Der kan være mange lege, hvor det er svært for store og små børn at lege sammen. Men glæden ved at hoppe har alle børn.

Du behøver ikke at være bange for, at de store børn kommer til at mase de små børn. Store børn er faktisk virkelig gode til at tage hensyn til mindre børn. De tilpasser deres måde at hoppe på, så deres mindre søskende ikke kommer til at vælte rundt på trampolinen. Dermed kan trampolinen virkelig give et samlingspunkt for hele børneflokken.

Tal med dit barn om sikkerhed på trampolinen

Selvom børn er gode til at tage hensyn til hinanden, når de hopper på trampolin, er det stadig en god ide for dig, at du taler med dit barn om sikkerheden i forbindelse med at hoppe på trampolin. For ved at overholde nogle overordnede regler kan du gøre det mere sikkert for dit barn.

For eksempel bør dit barn ikke udføre saltomortaler eller kolbøtter på trampolinen, når der er andre børn på den. Og barnet bør selvfølgelig kun gøre det, hvis han eller hun har styr på, hvordan man gør.

Når du sørger for, at dit barn kender til sikkerhedsforanstaltningerne på en trampolin, kan du sikre, at den bliver en god oplevelse for både dit eget og andre børn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.