Med eller uden net?

Som foråret nærmer sig, er der mange, der begynder at gøre trampolinerne i haverne klar til en ny sæson. Det betyder også, at der snart kommer en ny sæson for en masse skader. Trampoliner er nemlig hvert år skyld i rigtig mange ulykker, hvor forstuvninger, brækkede arme og ben er blandt de hyppigste skader. Det er især børn i alderen 5-9 år, der kommer ud for ulykker i deres leg. Det er samtidig også dem, der typisk kommer værst til side. en undersøgelse som Sikkerhedsstyrelsen lavede for et par år siden, viste at godt hver fjerde ulykke i denne aldersgruppe resulterer i knoglebrud.

Trampolinen er ikke farlig

Man kan naturligvis godt komme til skade på en trampolin alene, men det er dog meget langt fra dette der er normen. Det er altså ikke trampolinen i sig selv, der er farlig, men hvordan den bruges. Langt de fleste ulykker sker nemlig, når de hopper sammen med andre børn. Ikke mindst hvis der er store og små børn, der hopper sammen, er der stor fare for det. Børnene har det sjovt og tænker ofte ikke over faren, det er derfor op til forældrene at opsætte regler, for hvordan man færdes på trampolinen. Eksempelvis bør der ikke være for mange på trampolinen af gangen, jo flere hoppende børn, jo større risiko for ulykker.

Skal der net på eller ej?

Som du kan se her findes der mange modeller med og uden net. Hvis man vælger en fritstående trampolin, vil alle næsten vælge en model, der har et net omkring. Dette virker naturligt, da man vil kunne falde ned fra den og slå sig. Når man vælger en nedgravet trampolin, er der modsat mange der vælger ikke at have net på. Det er dog vigtigt at huske på, at hvis man hopper højt på trampolinen, kan der stadig være langt ned til jorden, og derfor kan et net stadig være en rigtig god ide.

Man skal dog samtidig huske på, at et net ikke forhindrer ulykker. Som nævnt sker langt de fleste ulykker på grund af andre på trampolinen, og ikke fordi man falder ned fra den. Man bør derfor ikke se et sikkerhedsnet som 100% tryghed, og man bør stadig have faste regler for brug.

 

One comment Tilføj dine
  1. Mange fine trampoliner de har der. Vi har dog købt vores havetrampolin et andet sted. Men der bør være en havetrampolin alle steder så hele familien kan få noget motion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *